Rullbandstest

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Rullbandstest

Du som ska söka till MSB:s utbildning Skydd mot olyckor (SMO) behöver ett intyg på att du har klarat ett rullbandstest. Du kan göra testet på vår brandstation i Karlstad. Boka tid för testet i förväg via stationschefen.

För att vara behörig att söka SMO måste du ha ett intyg på att du har genomfört ett rullbandstest. En kopia på intyget ska skickas med din ansökan till skolan. Om du antas till utbildningen måste du också ta med intyget på rullbandstestet till läkarundersökningen.

Så går testet till

Ett rullbandstest innebär att du går på ett rullband i åtta graders motlut i 4,5 km/h under sex minuter, klädd i full larmutrustning som väger cirka 24 kg.

Välkommen att göra testet hos oss

Du kan göra testet på MSB:s skolor och på olika räddningstjänster runt om i landet. Du som vill är välkommen att göra det på vår brandstation i Karlstad.

Testet genomförs på vardagar klockan 18.30. Det kostar 200 kronor som ska swishas till 1234669321 när du kommer för att göra testet.

Ta med dig träningskläder och träningsskor.

Boka tid i förväg

Du måste boka tid i förväg och det gör du genom att kontakta stationschefen Jonas Ericson på e-post jonas.ericson@karlstad.se eller telefon 054-540 28 96.

Information om behörighetskraven till SMO på msb.se (extern länk)