Webbplatsen raddningkarlstad.se

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Om vår webbplats

Bild på en hand som håller i en mobiltelefon.

Vi försöker alltid att göra vår webbplats bättre. Vi vill att du ska förstå vad vi skriver. Att vi skriver det som är viktigt. Du ska kunna hitta det du behöver. Därför får du gärna tala om för oss vad du tycker. Ris eller ros bestämmer du. Fyll bara i formuläret längst ner på sidan.

Anpassa sidan

Du kan förstora och förminska i din webbläsare för att se bättre. I de flesta webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.

Du kan anpassa sidan ytterligare. I de flesta webbläsare kan du exempelvis:

  1. Förstora texten    
  2. Ändra radlängderna    
  3. Anpassa färger och kontraster    
  4. Byta teckensnitt

Inställningarna är tyvärr olika i olika webbläsare (Chrome, Explorer, Firefox, Safari etc.). Du hittar instruktioner för hur du ändrar inställningarna i din egen webbläsares hjälpavsnitt.

PDF-filer

En del material på webbplatsen är publicerat i pdf-format. För att kunna läsa pdf-filer måste du ha ett program som heter Adobe Reader. Det är gratis och du kan ladda ner det från Adobes webbplats.

Översättning till andra språk än svenska

För att översätta sidan till andra språk än svenska kan du använda Google Translate (se symbol längst upp till höger). Tyvärr har vi inte möjlighet att kontrollera att alla översättningar blir korrekta.

Lyssna på sidan

Det finns en funktion på vår webbplats som innebär att du kan få den uppläst. Klicka på ”Lyssna” längst uppe i högra hörnet så kan du testa!

När du klickar på "Lyssna" dyker det upp ett orange fält högst uppe på sidan. Längst till vänster i fältet finns åtta symboler. Klicka på frågetecknet så får du symbolerna förklarade.