Certifierande utbildningarna, Heta arbeten och nya Brandfarliga arbeten

Heta arbeten

Nu erbjuder vi både utbildningen "Heta arbeten" och nya utbildningen "Brandfarliga arbeten". Båda utbildningarna riktar sig till personal på förvaltningar, företag, myndigheter och organisationer som ska ge tillstånd till, utföra eller bevaka brandfarliga arbeten, alltså arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och kräver ett certifikat.

Utbildningarna anordnas regelbundet på brandstationen i Karlstad och du finner alla datum till båda utbildningarna längre ner på denna sida.

Innehåll

Ansvar, försäkringar, säkerhetsregler, organisation, förebyggande brandskydd, rutiner, brandrisker, praktisk användning av brandskyddsutrustning vid  bränder i olika situationer samt förevisningar om risker med brandfarliga varor.

Tid

08.00-15.00.

Antal

Max 20 st deltagare per utbildningstillfälle.

Plats 

På vårt övningsfält Sandbäcken vid brandstationen i Karlstad,  om inget annat anges eller önskas.

Pris per deltagare

Priset för heta arbeten, anges i bokningsformuläret. Dessa utbildningar genomförs på uppdrag av Brandskyddsföreningen Värmland och vi hänvisar till Eva Svensson 076-836 35 71 gällande frågor om priser och fakturering. 

Priset för brandfarliga arbeten, är 2000 kr exklusive moms.

Övrigt

Efter genomförd utbildning ska certifieringsprovet göras på plats i utbildningslokalen. Det är därför angeläget att du har med dig  mobiltelefon (smartphone), surfplatta eller dator. Du måste även kunna identifiera dig. Vid godkänt resultat på certifieringsprovet, får du det certifikat som krävs för att ingå i arbetsteamet som består av: tillståndsansvarig, utförare och brandvakt.

I utbildningen Brandfarliga arbeten kan deltagarna anmäla sig till ID-06.

Då en del av kursen är praktisk och hålls utomhus bör du ha för årstiden lämpliga och oömma kläder. Utbildningslitteratur, kaffe och smörgås, lunch samt eftermiddagsfika ingår i priset. Parkering sker på framsidan brandstationen på platser märkta med "Besökande räddningstjänsten".

Observera att anmälan är bindande och uteblivna deltagare debiteras, om avbokning inte är gjord.

Frågor

Vid frågor om praktiska detaljer och utbildningens innehåll, kontakta Morgan Michel på morgan.michel@karlstad.se eller 054-540 28 50.

Anmälan

Passar inte något av datumen? Eller behöver du ett eget utbildningstillfälle för din verksamhet? Kontakta oss, så förmedlar vi era önskemål!

För att se datum och boka utbildningstillfällen i heta arbeten, klicka här.

För att boka utbildningen brandfarliga arbeten, klickar du på nedanstånde datum.

Utbildning  Brandfarliga arbeten. Brandstationen i Karlstad  2020-03-27

 

 

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden avtal.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på vår webbplats raddningkarlstad.se/personuppgifter.