Heta arbeten och Brandfarliga arbeten

Heta arbeten

Från och med januari 2020 erbjuder vi både utbildningen Heta arbeten och utbildningen Brandfarliga arbeten. Båda utbildningarna riktar sig till personal på förvaltningar, företag, myndigheter och organisationer som ska ge tillstånd till, utföra eller bevaka brandfarliga arbeten, alltså arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och kräver ett certifikat.

Utbildningarna anordnas regelbundet på brandstationen i Karlstad men kan även genomföras på övriga orter där vi har en brandstation eller på plats hos dig som kund.

Innehåll

Ansvar, försäkringar, säkerhetsregler, organisation, förebyggande brandskydd, rutiner, brandrisker, praktisk användning av brandskyddsutrustning vid  bränder i olika situationer samt förevisningar om risker med brandfarliga varor.

Tid

08.00-15.00.

Antal

Max 20 st deltagare per utbildningstillfälle.

Plats 

På vårt övningsfält vid brandstationen i Karlstad, eller på övriga orter där vi har en brandstation (Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg, Värmskog och Väse) alternativt på plats hos dig som kund.

Pris

Uppdateras inom kort. 

Övrigt 

Efter genomförd utbildning ska certifieringsprovet göras på plats i utbildningslokalen. Det är därför angeläget att du har med dig  mobiltelefon (smartphone), surfplatta eller dator. Du måste även kunna identifiera dig. Vid godkänt resultat på certifieringsprovet, får du det certifikat som krävs för att ingå i arbetsteamet som består av: tillståndsansvarig, utförare och brandvakt. I utbildningen Brandfarliga arbeten kommer deltagarna från och med jan 2020 att anmäla sig till ID-06.

Då en del av kursen är praktisk och hålls utomhus bör du ha för årstiden lämpliga och oömma kläder. Utbildningslitteratur, kaffe och smörgås, lunch samt eftermiddagsfika ingår i priset. Parkering sker på framsidan brandstationen på platser märkta med "Besökande räddningstjänsten".

Observera att anmälan är bindande och vi debiterar uteblivna deltagare, om avbokning inte skett innan utbildningens start.

Frågor

Vid frågor, kontakta Morgan Michel på morgan.michel@karlstad.se eller 054-540 28 50.

Anmälan, klicka på aktuellt datum nedan för bokning

Passar inte något av dessa datum? Eller behöver du ett eget utbildningstillfälle för din verksamhet? Kontakta oss!

För övriga utbildningstillfällen i heta arbeten med start i januari, kommer inom kort en länk att finnas här för bokningar 2020

Utbildningstillfälle: Brandfarliga arbeten. Brandstationen Karlstad  2020-01-31

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden avtal.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på vår webbplats raddningkarlstad.se/personuppgifter.