Stationschef - operativt befäl

Sida på ett av våra utryckningsfordon

Är du ett erfaret operativt brandbefäl? Vill du leda Räddningstjänsten Karlstadsregionens 90-sekundersverksamhet? Just nu söker vi en chef till vår heltidsstation i Karlstad.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vår heltidsstation finns i Karlstad. Den är bemannad dygnet runt, alla dagar på året. Styrkan, som utgörs av en styrkeledare och sex brandmän, är alltid redo att åka på larm och har 90 sekunder på sig att lämna stationen. På stationen finns också ett högre befäl med anspänningstid 90 sekunder som har till uppgift att bland annat insatsleda vid händelser som kräver resurser från flera av våra stationsområden.

I vårt förbund finns, förutom 90-sekundersverksamheten i Karlstad, ytterligare elva stationer som var och en täcker upp varsit brandstationsområde samt ett högre operativt befäl med beredskap i hemmet.

Vi söker nu en chef för förbundets huvudbrandstation i Karlstad. Tjänsten är organiserad på räddningstjänstavdelningen. Räddningstjänsten står inför spännande utmaningar inom vårt breda verksamhetsområde där vi arbetar med utveckling genom ökad samverkan.

Arbetsuppgifter

I din roll som stationschef har du ansvar för verksamhet, personal och budget. Du har en arbetsledande funktion för den operativa personalen på brandstationen i Karlstad. Detta gör du både direkt och indirekt genom dina underställda chefer. Verksamheten består av totalt cirka 50-talet anställda. I uppdraget förväntas du jobba nära verksamheten. Du trivs med både administration och interaktion med din personal. Du skapar ordning och reda och du är den som säkerställer att rutiner följs. Du har utvecklingsfokus och det är självklart för dig att jobba i samverkan, både intern och externt. Vi vill att du direkt eller efter utbildning ska kunna ingå i utryckningsorganisationen på någon av våra högre ledningsfunktioner.

Kvalifikationer

Du är en lagmedlem som tycker om att samarbeta med andra och coacha dina medarbetare men som också kan jobba med hög grad av självständighet. Du trivs med att träffa andra människor och skapar positiva relationer med omvärlden. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha gedigen erfarenhet från räddningstjänst, bland annat i rollen som operativt befäl, och det är meriterande om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Krav körkortsbehörighet B och formell behörighet att verka som räddningsledare.

Erfarenhet krävs.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Omfattning

Heltid.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök via offentligajobb.se senast 2019-10-23. Referensnummer: A904363

Gör en digital ansökan på offentligajobb.se (extern länk)

Kontakt

Anders Markus
A
vdelningschef räddningstjänstavdelningen
anders.markus@karlstad.se

054-540 28 23 

Fackliga företrädare

Jörgen Tolf
SKAF
jorgen.tolf@karlstad.se
054-540 28 80

Robert Olofsson
Ledarna
robert.olofsson@karlstad.se
054-540 28 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.