Deltidsbrandmän (räddningstjänstpersonal i beredskap) Deje

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Deltidsbrandmän (räddningstjänstpersonal i beredskap) Deje

Vill du göra en insats för din ort? Vill du lära dig något nytt? Vill du ingå i en fin gemenskap? Just nu söker vi deltidsbrandmän - även kallade räddningstjänstpersonal i beredskap - till vår brandstation i Deje.

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets kommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet genomsyras av professionalism, respekt, lärande och mod.

De utannonserade tjänsterna är organiserade under räddningstjänstavdelningen som ansvarar för räddningsinsatser enligt lagen om skydd mot olyckor. Avdelningen har en heltidsstyrka i Karlstad och styrkor med räddningspersonal i beredskap i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg och Väse. Dessutom ingår ett räddningsvärn i Värmskog.

Arbetsbeskrivning

Vi söker flera nya medarbetare som kan ingå i vår beredskapsstyrka i Deje för utryckning vid larm. De vanligaste larmen gäller brand och trafikolyckor. Exempel på andra olyckstyper vi åker på är utsläpp av farligt ämne, drunkning eller drunkningstillbud, nödställd person, nödställt djur, IVPA-larm (i väntan på ambulans) samt suicid.

Kvalifikationer

Man eller kvinna med god fysik. Du ska vara fullt frisk och uppfylla vissa konditionskrav.

För att vara aktuell för tjänsten måste du bo och arbeta på ett sätt som gör att du kan vara på brandstationen i Deje inom fem minuter efter larm när du har beredskap. Din huvudarbetsgivare måste också ge sitt medgivande till ledighet för larm och utbildning.

B-körkort krävs. C-körkort är meriterande.

Grundutbildning krävs och anordnas av oss.

Anställningens omfattning

Anställningsform

Allmän visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning.

Omfattning

Timavlönad.

Tillträde

Tillträde sker efter godkända tester.

Ansökan

Ansökan kan ske löpande via mejl till stationschef Per Gren, per.gren@karlstad.se.

Kontakt

Kontaktperson

Per Gren, stationschef 054-540 28 65, per.gren@karlstad.se

Facklig företrädare

Karl-Johan Svensson, Brandmännens riksförbund, e-post karl-johan.svensson@brandfacket.se.

Hantering av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden allmänt intresse.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns här raddningkarlstad.se/personuppgifter.

Övrigt

Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter jämställdhet och mångfald. Vi ser därför gärna kvinnor och personer med utländsk bakgrund som sökande.