Ekonom

Just nu söker vi en ekonom som kan arbeta strategiskt och kvalificerat för att utveckla vår ekonomi och verksamhet.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu en ekonom till Räddningstjänsten Karlstadsregionen. Tjänsten är organiserad på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen stödjer verksamheten med kompetens inom HR, IT, ekonomi och kommunikation.

Räddningstjänsten står inför spännande utmaningar inom vårt breda verksamhetsområde där vi arbetar med utveckling genom ökad samverkan.

Arbetsuppgifter

Du arbetar strategiskt och kvalificerat för att utveckla vår ekonomi och vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår budget- och prognosarbete, uppföljning, redovisning, internkontroll samt upprättande av årsredovisning och delårsrapporter i ett nära samarbete med verksamhetens avdelningar. Du är också föredragande i de ekonomiska frågorna vid direktionens sammanträden.

Du arbetar tillsammans med vår ekonomiadministration som ansvarar för den dagliga driften.

Kvalifikationer

Du är utbildad civilekonom med erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, du kan också ha annan bakgrund som vi bedömer likvärdig.

Som person är du analytisk och drivande och du har ett strukturerat arbetssätt.

Eftersom arbetet är förenat med många kontakter krävs det att du är lyhörd och kommunikativ, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du kan på ett enkelt sätt beskriva ekonomiska sammanhang och du ser alltid till nyttan i verksamheten.

Du tar initiativ till verksamhetsutveckling och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning

Heltid.

Tillträde

Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 25 augusti 2019 via offentligajobb.se.

Till ansökan på offentligajobb.se (extern länk)

Kontakt

Erik Ramsell
Administrativ chef
054-540 28 68
erik.ramsell@karlstad.se

Facklig företrädare

Jörgen Tolf
SKAF
054-540 28 80
jorgen.tolf@karlstad.se

Kristoffer Staaf
Vision
054-540 28 38
kristoffer.staaf@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.