Krisberedskapsveckan 2019 - är du rustad för en samhällskris?

Krislåda

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Elen försvinner och det kommer inget vatten i kranen. Ingen vet hur länge det kommer att vara så. Hur väl förberedd är du om det sker något oförutsett i samhället?

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid samhällsstörningar. Den 6 - 12 maj 2019 arrangeras Krisberedskapsveckan i Sverige för tredje gången, med olika aktiviteter för dig som vill lära dig mer.

Aktiviteter i vårt förbund där vi är huvudarrangör

Onsdag 8 maj klockan 18.00-20.00

Öppet hus på brandstationen i Forshaga. Vi pratar hemberedskap och du kan tävla om fina priser. Vi visar också gärna stationen och berättar om jobbet som deltidsbrandman!

Fredag 10 maj klockan 9.00-15.00

Vi pratar hemberedskap på Trygghetscenter, Drottninggatan 20 i Karlstad. Du kan också tävla om fina priser!

Lördag 11 maj klockan 10.00-14.00

Öppet hus på brandstationen i Karlstad. Vi pratar hemberedskap och du kan tävla om fina priser! Vår vagnhall är öppen och där träffar du brandmän och kan titta på brandbilar. 

Fler aktiviteter i förbundet och resten av Värmland

På länsstyrelsens webbplats finns information om vad som händer mer i våra förbundskommuner och i resten av Värmland under Krisberedskapsveckan.

Om Krisberedskapsveckan på Länsstyrelsen i Värmlands webbplats (extern länk)

Så klarar du krisen

Någon gång händer det. Frågan är bara när. Samhället resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid. Se till att du klarar vardagen om samhället inte fungerar som vanligt.

Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme och att kunna ta emot viktig information. Här ger vi fler tips på hur du kan rusta dig för en samhällsstörning:

Din beredskap - så rustar du dig

Läs mer om krisberedskapsveckan på msb.se (extern länk)