Antalet döda i dödsbränder det högsta på sju år - vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för individanpassat brandskydd

Under 2017 omkom 113 personer i bränder i Sverige. Det visar preliminära siffror från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Antalet är det högsta på sju år. Äldre är kraftigt överrepresenterade. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för dig som träffar särskilt riskutsatta personer i deras hem. Vi kan också göra hembesök i enskilda fall.

Vi vet sedan tidigare att dödsbränder inte drabbar vem som helst. De flesta som drabbas är människor med begränsad förmåga att uppmärksamma eller hantera en brand, som äldre och människor med funktionshinder, missbruk och psykiska problem.

Med ett individanpassat brandskydd skulle många kunna räddas. Det är därför viktigt att hitta och hjälpa människor som skulle ha svårt att uppmärksamma och hantera en brand.

Vi erbjuder rådgivning och utbildning för dig som arbetar nära särskilt riskutsatta personer och träffar dem i deras hem. Vi kan också göra hembesök och riktade utlåtanden i enskilda fall. Det kostar ingenting att anlita oss i detta sammanhang. Vi ställer också gärna upp på rådgivning för dig som är orolig över din egen situation och för dig som är orolig anhörig.

Se filmen om vårt arbete med särskilt riskutsatta

Kontakt

Vill du veta mer? Är du orolig för någons brandskydd? Välkommen att kontakta vår brandinspektör Henrik Kindberg, henrik.kindberg@karlstad.se, 054-540 28 18.