Kvällstillsyn i villaområden i Karlstad - vi kanske ses hemma hos dig!

Testa av brandvarnare

Bor du på Strand, Stockfallet, Hultsberg, Gustavsberg eller Färjestad i Karlstad? I så fall kanske vi ringer på hos dig någon kväll under vecka 49. Måndag-torsdag klockan 19.00-21.00 är vi ute i ovanstående bostadsområden och informerar om brandskydd. Då erbjuder vi oss också att testa dina brandvarnare.

Vi är nu inne i den period på året då vi har flest bostadsbränder i Sverige. Oftast startar branden i köket, i eldstaden eller på grund av levande ljus.

Brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare är enkel och billig utrustning som ger dig möjlighet att uppmärksamma och stoppa branden innan den blir för stor. Men det är förstås viktigt att brandvarnaren fungerar för att den ska kunna varna dig. Vi visar hur du testar den när vi kommer hem till dig.

I räddningstjänstens uppdrag ingår att förebygga brand. Därför gör vi då och då tillsyn i bostäder. Den här gången fokuserar vi på villaområden i Karlstad efter att i flera år besökt områden med flerbostadshus. Nästa gång blir det någon annanstans i någon av våra förbundskommuner.

Här är vårt schema för veckan:

  • Måndag 2 december - Strand
  • Tisdag 3 december - Stockfallet
  • Onsdag 4 december – Hultsberg och Gustavsberg
  • Torsdag 5 december – Färjestad

Hoppas vi ses!