Vill du lära dig mer?

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Vill du lära dig mer?

Bild på böcker.

Här har vi samlat information om var du kan hitta nyttig information hos andra både före och under en olycka eller kris.

Skriftlig information

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser - före, under och efter krisen. Webbplatsen underlättar för dig att hitta rätt information.

Information från myndigheter på krisinformation.se (extern länk)

På msb.se hittar du information om MSB:s verksamhet och det stöd som myndigheten erbjuder i arbetet med samhällsskydd och beredskap.

Webbplatsen msb.se (extern länk)

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger genom en av huvudingångarna på webbplatsen msb.se råd till dig som privatperson inom ämnen som till exempel hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor. 

Råd till dig som privatperson på webbplatsen msb.se (extern länk)

På 1177.se finns medicinska artiklar om olika sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Här hittar du också information om hälsa och förebyggande vård samt hur vården fungerar i Sverige. På temasidorna finns information, kunskap, råd och inspiration i olika ämnen eller utifrån olika livssituationer. Här hittar du filmer och reportage. Du kan också ta del av andras berättelser och upplevelser.

Webbplatsen 1177.se (extern länk)

På SMHI:s webbplats kan du bland annat få information om aktuellt väder.

SMHI:s webbplats smhi.se (extern länk)

På Civilförsvarsförbundets webbplats kan du hitta mycket information i form av tips och råd om hur du kan förbereda dig hemma samt information om hur civilförsvarsförbundet kant bidra i samhällets krisberedskap.

Civilförsvarsförbundets webbplats civil.se (extern länk)

Svenska Blå Stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om djuren vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren.

Svenska Blå Stjärnans webbplats svenskablastjarnan.se (extern länk)

Film

MSB:s film ”Om krisen kommer” på Youtube (extern länk)

Energimyndighetens film ”Om det blir el- eller värmeavbrott – vad gör du då?” på Youtube (extern länk)

MSB:s film ”Skydda ditt hus mot översvämning” på Youtube (extern länk)

Webbutbildning

Är du förberedd om krisen kommer? Civilförsvarsförbundet har skapat webbutbildningen "72 timmar" som ger dig grundläggande kunskap om krisberedskap kostnadsfritt. 

Civilförsvarsförbundets utbildning "72 timmar" på civil.se (extern länk)

Kurser

Civilförsvarsförbundets utbildning

Civilförsvarsförbundet genomför utbildningar i hur man klarar sig själv i 72 timmar under en kris. Är du intresserad av att genomgå deras utbildning, kontakta Civilförsvarsförbundets instruktör Börje Bergman på e-post borje@civil2.se