Ungdomar för trygghet

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Ungdomar för trygghet

Bild på två ungdomsstödjare tillsammans.

Ungdomar för trygghet är ungdomar mellan 18 och 23 år som är anställda av räddningstjänsten för att verka som förebilder för barn och unga i Karlstads kommun. Syftet med deras verksamhet är att förebygga ungdomsvåld och mobbning samt att bidra till en tryggare miljö.

Ungdomar för trygghet finns på kommunens skolor och fritidsgårdar under dagtid, nattvandrar i Karlstads centrum varannan fredags- och lördagskväll och ordnar fotbollsturneringar, LAN och andra aktiviteter på skollov. De är också ute och rör sig ”på fältet” under vissa högtider, som valborgsmässoafton och skolavslutningar, samt vid större evenemang och festivaler.

Ungdomarna känns igen på sina orangea kläder. Deras närvaro är mycket uppskattad - de är duktiga på att skapa goda relationer med barn och unga.

Säg hej till Ungdomar för trygghet!

Här finns en film där ungdomarna presenterar sig och där vi berättar mer om deras verksamhet.

Utbildning

Ungdomar för trygghet är utbildade inom bemötandefrågor, vardagsjuridik, första hjälpen, hjärt-lungräddning, hur polisen arbetar med mera.

Följ ungdomarnas arbete på Snapchat, Instagram och Facebook

Genom att följa Ungdomar för trygghet på Snapchat, Instagram och Facebook får du enkelt och snabbt mer information om vad de gör och när de finns ute. Här kan du också ställa frågor och tipsa om var du skulle vilja se dem oftare.

facebook.com/ungdomarfortrygghet (extern länk)

instagram.com/ungdomarfortrygghet (extern länk)

Snapchat (sök på uftkarlstad)

Kontakt med ungdomsstödjarna

Telefon: 054-540 28 66

E-post: ungdomarfortrygghet@karlstad.se

Om anställningen

Ungdomar för trygghet är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen och utgår ifrån Trygghetscenter på Drottninggatan i Karlstad. De arbetar alltid minst två och två och arbetsleds av en säkerhetskoordinator.

Anställningen löper på maximalt fyra år och styrs av ett särskilt kollektivavtal. Anställningens omfattning är 90 procent. För att få arbeta i gruppen ska man ha fyllt 18 år och ha en avslutad gymnasieutbildning. Som längst är man anställd till och med det år man fyller 23. B-körkort är också ett krav. Den som är intresserad av att ingå i gruppen är välkommen att skicka in en intresseanmälan. Vi anställer fortlöpande vid behov.

Kontakt gällande anställningen

Per Wallgren, e-post per.wallgren@karlstad.se, telefon 054-540 28 12.