Barnens brand- och säkerhetsläger 2020

Fem barn i rad bredvid varandra

Barnens brand- och säkerhetsläger 2020 genomförs på brandstationen i Forshaga. Eventuellt hålls det även på brandstationen i Munkfors. Tidigare har vi haft barnlägret i alla förbundets medlemskommuner. Tyvärr har vi inte möjlighet att göra det i år.

Lägret i Forshaga riktar sig till barn som är folkbokförda i Forshaga kommun och som är som är födda 2009, 2010, 2011 och 2012. Det pågår måndag 22 juni-fredag 26 juni klockan 9.00-15.00. 

Information om eventuellt läger i Munkfors kommer inom kort.

Program

På lägret får barnen fördjupa sig inom följande områden: 

  • Räddningstjänstens, polisens och ambulansens arbete och vardag.
  • Hur man larmar 112.
  • Brandkunskap i teori och praktik.
  • Trafiksäkerhet.
  • Hitta Vilse – vad man ska göra om man går vilse.
  • Fysisk aktivitet under lekfulla former.

Frågor

Om du har frågor om lägret är du välkommen att vända dig till Per Wallgren, per.wallgren@karlstad.se

Intresseanmälan öppnar måndag 27 april

Intresseanmälan till brand- och säkerhetslägret 2020 kan göras måndag 27 april - måndag 11 maj. OBS! Du kan endast anmäla intresse för lägret i den kommun som barnet är folkbokfört i.

Alla som skickar in en intresseanmälan deltar i en lottning om de platser som finns. De som lottats fram får ett mejl senast 20 maj med erbjudande om en plats. Betalning av lägret måste sedan göras före 31 maj. Efter att betalningen har gjorts är ditt barn anmält.

Har du inte fått ett mejl senast 20 maj har ditt barn hamnat på reservlistan till årets läger. Reserver tas in löpande, ända fram till att lägret startar.

Direktadressen till anmälningssidan är www.raddningkarlstad.se/barnlager